Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Heja Musikhjälpen!

PolitikPosted by Lena Fri, December 14, 2012 15:21:26

Just nu pågår årets upplaga av Musikhjälpen, Sveriges Radio stora insamlingsprojekt som allt mer börjar ta formen av en riktig folkrörelse. Idén är enkel: tre karismatiska programledare sänder radio dygnet runt i en vecka med ett enda budskap – Din musik räddar liv. För varje låt som lyssnarna ringer in och önskar, skänker de också en valfri summa pengar till ett välgörande ändamål genom Radiohjälpen. Det här är ett av flera sätt att bidra med en slant. Temat för i år är barns rätt till rent vatten. Varje dygn dör i snitt 2000 barn av den enkla anledningen att de inte har tillgång till rent vatten att dricka, att laga mat med, att tvätta sig i.

På rådhuset har vi på S-kansliet haft en liten insamling, och nästa år hoppas vi kunna göra något ännu större för att bidra till Musikhjälpen.

Men en sak är viktig att understryka i insamlings-yran. Välgörenhet som detta är inte lösningen på alla de problem som finns i världen. Det är politiska beslut som ska, och kan, förändra orättvisa förhållanden som dessa. Att människors mänskliga rättigheter tillgodoses ska inte vara beroende av folks goda vilja och möjlighet att lätta på plånboken.

Det är politikens uppgift att ställa sådana här orättvisor till rätta. Politikernas ansvar får inte glömmas i de här sammanhangen.

Men Musikhjälpen hjälper självklart till förändring. Musikhjälpen gör mig glad och hoppfull och väcker en tanke hos människor om hur gott ställt vi har det, och att vi faktiskt har råd att hjälpa till, att försöka göra skillnad. Det väcker ett engagemang som jag tror alla människor faktiskt har inom sig – men man behöver påminnas om det då och då. Så har du inte redan gjort det, gå in på Musikhjälpens webb och se hur du kan bidra.

Fredagens S-insamling.

  • Comments(0)//www.lenabaastad.se/#post10