Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Kongressen är igång!

PolitikPosted by Lena Wed, April 03, 2013 16:14:06

09:18 gick tåget från Örebro. 14 taggade ombud från Örebro län började sin resa till Göteborg och Socialdemokraternas partikongress. Efter lång förberedelse är det nu dags att tillsammans med 349 ombud forma den politik som Socialdemokraterna ska driva när vi tar makten 2014. Kongressen kommer ha fokus på jobb och utbildning. Själv så har jag ett extra ansvar för att driva Örebro läns linje i frågor som gäller fler jobb som kan skapas när fler företag växer och barnens rätt i samhället.

14:00 kickade kongressen igång. Vi fick njuta av energifylld musk av Timo Räisinän och ljuv musik av Anna Järvinen. Komikern Özz Nujen stod för skratten och agerade som konferencier. Stefan Löfven höll ett inspirerande och peppande inledningstal. Många slängar mot den trötta och idélösa regeringen. Mot det står en socialdemokrati som vill ha EU:s lägsta arbetslöshet och med målet att nå full sysselsättning. Vi kommer aldrig vara nöjda med dagens arbetslöshet över 8% och där 427 000 människor i vårt land inte vill något hellre än att ha ett jobb. Jag känner mig trygg med Stefan Löfven som ledare och ser fram emot att välja honom formellt den här veckan.

Efter invigningen började kongressen formellt och de första beslutpunkterna tog vid. Björn Sundin (S) från Örebro läns delegation fick äran att bli vald till ordförande i presidiet. Han kommer att svinga med mötesklubban galant. Själv så blev jag vald till program- och redaktionsutskottet. Sammankallande i den gruppen är Stefan Löfven. Vi kommer att hantera nya skrivningar som har kommit in och få dem att fungera utifrån diskussionerna som förs på kongressen. Kommer att bli en utmaning men också väldigt kul. Ska hålla er läsare uppdaterade på hur det kommer att gå.

Nu är det alltså igång! 350 ombud från hela landet är samlade. 150 funktionärer, 100 internationella gäster och 400 journalister är också på plats. Jag ska hålla min blogg uppdaterad fram till söndag då kongressen avslutas. Här ska du kunna läsa om beslut som fattas och andra spännande saker som hör en kongress till.

  • Comments(0)//www.lenabaastad.se/#post21