Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Sveriges största dialogarbete!

PolitikPosted by Lena Fri, May 24, 2013 12:59:31
Kanske lite kaxig rubrik, men därmed inte osann. Det arbete som Socialdemokraterna i Örebro har satt igång är en av de största som genomförs i modern tid. När tyckandet ibland har reducerats till enkla statusuppdateringar på sociala medier eller där enbart så kallade proffstyckare får komma till tals ser vi till att det fysiska mötet, öga mot öga, mellan politiker och medborgare lever vidare och utvecklas!

Socialdemokraterna har dragit igång ett arbete som innebär att alla medborgare i kommunen ska få en kontakt med oss och där vi ska lyssna in vad som behövs för att utveckla Örebro framåt. Vi i de politiska partierna kan inte veta allt. Vi måste lyssna in och höra vad som kan bli ännu bättre.

Första omgången av dialogarbetet har varit igång i två veckor. Fem stycken områdesgrupper utspridda i kommunen har delat ut dialogprogram i Ekeby-Almby, Hovsta, Lillån, Vasa, Marieberg, Axberger/Ervalla och Adolfsberg. Sedan har man följt upp och knackat dörr i samtliga områden för att fånga in synpunkter. Otroliga 5968 dörrar har knackats och 435 antal dialogprogram har skickats in till Socialdemokraternas med de boendes åsikter. Det är helt fantastiskt.

Och många är det som har deltagit i aktiviteterna. Upp till fyra dörrknackninsgäng har varit igång samma kväll, en kväll var det uppemot 14 medlemmar ur det socialdemokratiska partiet som var med och knackade dörr i ett område, samtidigt som tre andra grupper var igång i andra delar av kommunen. Tack ni alla som har varit med. Utan er insats hade det inte varit möjligt att nå så många örebroare.

För det är ju så, om vi ska klara av att knacka många dörrar och dela ut material så behöver vi hjälpas åt. Alla föreningar och medlemmar i Socialdemokraterna Örebro kommer att behöva delta på dialogaktiviteterna. En folkrörelse byggs av att vi är många som bidrar. Var med du också! Nu har vi täckt in fem procent av Örebro. Våren 2014 ska siffran vara 100 procent. Håll dig uppdaterad om det fortsatta arbetet på vår hemsida; socialdemokraterna.se/orebro. Efter sommaren kör vi igång igen!

Några av våra fantastiska dörrknackare!

  • Comments(0)//www.lenabaastad.se/#post30