Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Bäst att bo!

ÖrebroPosted by Lena Thu, May 28, 2015 16:09:14

Idag var jag i Stockholm för att ta emot en utmärkelse från tidningen Fokus. De utser för tionde året i rad den kommun där det är bäst att bo. Förra året placerade sig Örebro på en hedrande tredjeplats och i år blev vi tvåa. Örebro fortsätter att stärka sina positioner och det är uppenbart att det händer mycket positivt i Örebro just nu. Gång på gång placerar sig Örebro i toppskiktet i nationella jämförelser. Årets kvalitetskommun, friluftskommun, stadskärna, miljökommun och högsta bostadsbyggande. Och nu alltså näst bästa stad att bo i om man ska tro tidningen Fokus. Själv är jag naturligtvis övertygad om att Örebro kommun faktiskt är bäst och tolkar brasklappen från tidningen Fokus om att man kanske inte ska läsa alla variabler bokstavligen som ett medhåll.

Jag är oerhört stolt över att få vara med att leda Örebro kommun just nu. Jag tror att det viktigaste skälet till att det går så bra nu är att väldigt många drar åt samma håll. Jag upplever att både näringslivet, civilsamhället och kommunen tror på Örebros utveckling och jobbar att det ska gå ännu bättre. Att vi jobbar hårt och att vi vågar mer. Dessutom är det är många som pratar väl om Örebro och framförallt att örebroarna talar val om Örebro.

Rekord i befolkningsökning, fler barn i förskolan, i skolan och behov av att bygga ut äldreomsorgen och planlägga för fler bostäder är utmaningar som är högst påtagliga för kommunen just nu. Samtidigt är det en fantastiskt spännande att se hur Örebro förändras och växer. För mig är det också oerhört viktigt att hela Örebro känner att man kan hänga med i utvecklingen. Att färre barn växer upp i hushåll där föräldrarna inte har jobb och där arbetslösheten fortsätter att sjunka. Det är utmaningar som vi jobbar hårt med varje dag och som vi kommer fortsätta att ta tag i imorgon. Men ikväll tänker jag att sätta mig på tåget hem och vara lite extra stolt över utmärkelsen och det diplom som jag bär med mig hem i väskan. Sedan gratulerar jag naturligtvis Uppsala till förstaplatsen.  • Comments(0)//www.lenabaastad.se/#post56