Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Välkommen till min blogg!

LenaPosted by Lena Tue, October 30, 2012 15:14:15

Hej och välkommen till min nystartade blogg!

Jag heter Lena Baastad, är socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Örebro. På den här bloggen kommer jag att dela med mig av mina perspektiv på Örebro och Sverige, på kommunal- och rikspolitik och vad det är med socialdemokratin som får mig att tro och hoppas på framtiden.

Efter omvalet 2011, där Socialdemokraterna fick 47,2 % av väljarnas röster, tillträdde jag som kommunstyrelsens ordförande (som första kvinna i Örebros historia).

Under den tid som gått sedan dess har mycket hunnit hända, det har minst sagt varit en intensiv tid. Örebro är en stad som växer i rasande fart, allt fler upptäcker vår fina stad och flyttar hit till oss. Det ställer stora krav på den lokala politiken.

En av de viktigaste frågorna för mig som politiker är att se till att klyftorna i samhället minskar. Det gör vi genom att skapa fler jobb och utveckla ett Örebro där alla får plats, där alla bidrar utefter sina förutsättningar.

En annan viktig fråga som ligger mig varmt om hjärtat, är den ökande barnfattigdomen. I Örebro har vi påbörjat ett arbete för att halvera barnfattigdomen i kommunen till år 2020. Det, och mycket annat, kommer jag att skriva om i den här bloggen.

Jag hoppas att du vill vara med.

Vi ses!

/ Lena

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.