Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

140 000 skäl att fira!

ÖrebroPosted by Lena Tue, September 17, 2013 11:14:26

Som vi har väntat. Statistiker på kommunen har under hela året gjort oss uppmärksamma på att vi efter sommaren kommer nå 140 000 invånare i Örebro. Varje tisdag trillar statistiken in från Skatteverket. Och den här tisdagen fick vi det glada beskedet. Den 11 september blev vi 140 000 örebroare!

Det här är jätteroligt! Vi känner till att kommunen växer snabbt och då är det naturligt att man siktar på att passera nya gränser. Att vi växer befolkningsmässigt betyder att vi stärker vår kommunala ekonomi. Vår tillväxt ger oss mer muskler att utveckla Örebro.

Det är stort att vi nu är 140 000 invånare. Men snart kommer vi vara över 150 000. Enligt prognoserna kommer vi år 2020 vara 153 000. Örebro växer starkt. Utanför storstadsområdena är vi den kommun som växer starkast. Det är tydligt att Örebro är en kommun som lockar till sig människor och som erbjuder människor intressanta möjligheter både på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden, annars skulle vi inte växa på det här sättet.

Örebro har en stark attraktionskraft som vi måste ta hand om. För inget är givet att vår tillväxt alltid ska vara stark. Vi måste vara en kommun som ser framåt, som vill låta människor, företag och föreningar vara involverade i vår kommuns utveckling. Vi behöver utveckla kommunens verksamhet så att vi har en trygg och bra välfärd. Det är min och politikens roll att vara positiva, se framåt. Men också se till att minska klyftorna i vårt samhälle så att alla kan ta del av Örebros framgång. Vi måste jobba för att fler människor ska komma i jobb, vi ska ha en bra förskola och skola, vi måste bygga fler bostäder och vi ska jobba för att fler företag ska etablera sig i Örebro.

Nu njuter vi av att vi är 140 000 örebroare och firar att vår stad växer. Imorgon ser vi till att jobba för att bli ännu mer attraktiva och tar tillvara på alla goda idéer på hur vi kan bli en ännu bättre kommun.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.