Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Partikongress

PolitikPosted by Lena Sat, May 30, 2015 18:15:27


Lördag och partikongressens andra dag. Väldigt många spännande debatter med kloka inlägg av partikamrater. Jag har själv varit upp i talarstolen och påtalat hur man kan använda sociala krav i samband med upphandlingar. Igår hade Örebro förmånen att få hålla ett seminarium på samma tema för intresserade på kongressen. De inbjudna talarna var Ardalan Shekarabi, civilminister, Anna-Karin B Magnusson från ÖBO och Michael Blixt från Västerporten. I Örebro kommun har vi lyckats få ner barnfattigdomen, minska försörjningsstödet och minskat arbetslösheten genom att arbeta med just sociala krav i upphandlingar. Jag tror det skulle kunna ge liknande effekter om man tillämpar samma typ av krav i de offentliga upphandlingarna. I Sverige görs upphandlingar varje år för 600 miljoner kronor. Det skulle kunna få fantastiska skillnader om man använde upphandlingarna på ett klokare sätt.

Den senaste tiden har Örebro tagit emot flertalet utmärkelser och priser, bland annat pris för årets stadskärna. Idag har vi fått ytterligare ett pris att sälla sig till de andra. Örebro kommun har nämligen idag blivit Svenska Mästare i bostadsbyggande. Örebro växer, med alla utmaningar det för med sig, men vi i Örebro har nu fått ett kvitto på att vi är duktiga på att hantera bygglovshanteringen, bygga bostäder och arbeta med ekologisk hållbarhet. Verkligen roligt!

Nu är ungefär halva kongressen avklarad och jag måste säga att jag är väldigt tacksam för medlemmarnas förtroende att få förmånen att åka som ombud och representera Socialdemokraterna i Örebro län. Stort tack för det.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.