Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Kommunstyrelsens ordförande (S) i Örebro

Första veckan med OpenART!

ÖrebroPosted by Lena Mon, June 22, 2015 11:08:28

Sedan en vecka tillbaka har fasaden här på Rådhuset täckts av färgglada strumpbyxor, det har piffat upp min utsikt från kontoret. Det känns verkligen roligt att OpenART är här igen - vi är många som har väntat.

Årets upplaga innehåller 72 konstnärer från 19 länder som ställer ut 130 konstverk på 70 platser runt om i stadskärnan. Bara det är imponerande i sig, men OpenART är så mycket mer än bara en konstutställning. OpenART sätter fingret på något viktigt – nämligen att vi är en kommun som vill och vågar sticka ut. Det är viktigt. Örebro är och ska fortsätta att vara i framkant när det gäller kultur, besöksnäring och evenemang. Det skapar upplevelser i staden och för alla som besöker oss. Förutom det så skapar det massor av jobb.

Men det fantastiska är väl ändå att det offentliga rummet tillåts vara en plats som kan inspirera, provocera, beröra och fängsla. Och att utställningarna och konstverken blir tillgängliga för alla. Utan inträdesbiljett.

Alla dessa skilda konstverk är verkligen en extra krydda för staden, för varje gång jag tar en promenad genom city är det något konstverk som får mig att fundera och tänka till; vad betyder det här? Vad är det där? Inte sällan är det fler än jag som har stannat upp för att fundera, OpenART bidrar till möten och samtal mellan människor. Tack alla ni som sliter för att göra OpenART till vad det är!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.